Anis Neesa


COUPLE ISLAMIC vs COUPLE TAK ISLAMIC
05 April 2011 | 10:56 PM | 0 Words
Soalannye : Boleh tak korang terangkan, apa beza jenis couple korang; couple Islamic dan couple tak Islamic? Maner satu lebih baik?
Couple Islamic jawab.. Kte org bukan mcm dyeorg, dyeorg dah taw y antara pompuan dan lelaki xleh pegang tangan, xleh sentuh2.. kami Islamic, kami taw suma tu x bole.. so kami xwat pun macam couple x Islamic. Kami keluar makan ke studi ke x pernah tersentuh pun.. kami jaga batasan kami..
Couple tak Islamic plak jawab.. ala sama je laa, dah nama pun couple, x sentuh ke sentuh.. lebih kurang kteorg jgk.. lagi teruk adalah, konon bawak image Islamic.. hampeh dan haprak lagi dari kteorg ada laa.. at least kte org x tunjuk yang kita org ni alim.. so nak wat dosa pun xda laa bersalah sangat.. kompius btul laa.. Islamic tunjuk laa cara Islamic.. xyah couple terus..
Couple Islamic tambah lagi.. eh, jangan samakan kte org dengan korg k. kte org nk bckap pun ada batas.. korang duk panggil sayang laa abang laa.. ingat kompem ke sayang or abang korang tu pasangan korg sampai akhirat nnt? Kte org dah istikharah.. dah yakin pilihan ni yg terbaik.. x macam korang.. Ada pulak yang berpapa bermama.. eei.. korang ingat pilihan korang ni btul2 terbaek ke untuk anak2 korang? Insaf laa.. pilih ibu atau bapa yang boleh didik anak2 korg nnt.. kalu tak.. menyesal, membesar jadi cam korang ni laa.. x tinggi ilmu agama.. x taw undang2 dan ajaran Islam.
 Couple tak Islamic menjawab.. adeh.. patut kteorg gelak ke kteorg kutuk ni.. x payah nak sebut laa pasal solat istikharah ke solat apa ke.. apa korg ada buat solat taubat? Kater taw sangat undang2 Islam, ajaran Islam.. taubat laa wei.. kteorg memang jahil.. rendah ilmu agama.. tapi kteorg taw laa kasih-sayang tu macam mana.. at least anak kteorg nnt xda laa jadik mcm korang ni.. berlagak je lebih.. ustaz ustazah laa konon.. still rendah laa martabat korg kalu buat apa yang kteorg buat.. apa setakat ganti nama ana-enti tu ada beza laa abang-sayang? Blah la wei.. jangan malukan imej Islam yg korg bawak.. lagi burukkan pemandangan ada laa.. berkopiah, berjubah.. pakai tudung labuh tapi keluar dating.. urgh.. xleh terima langsung..
Couple Islamic.. sekurang-kurangnya kteorg tutup aurat sempurna.. ikut sunnah Rasulullah.. xda laa pakai apa y korg pakai  ni.. memang jelas salah.. yang pompuan, tudung kene tutup paras dada.. baju xleh pakai ketat2.. yang lelaki, seluar tutp lutut.. baju pakai yang xda lambang2 x senonoh.. logo ntah pape.. tengok kteorg, sejuk mata memandang.. berkopiah, berjubah.. kalu keluar pun, lepas dah solat.. incase time dah keluar baru azan, kteorg pegi solat kat masjid2.. korg selagi time solat xabes, selagi tu korg x ingt nak balik.. mayb esampai lupa nk solat.. solat tiang agama.. x solat runtuh laa tiang agama..
Couple tak Islamic balas balik.. maner korg taw kteorg x solat? Kteorg taw laa maner y wajib kne buat.. seingat kteorg laa kn, ustazah zaman sekolah dulu ada ckp, solat mencegah perbuatan keji dan mungkar.. memang kteorg jahil, solat tak khusyuk.. sbb tu kteorg x sehebat korg yg belajar agama ni.. tapi kalu dah korg pun couple macam kteorg.. tak ke solat korg sama cam kteorg jgk? Solat ceroi.. sbb tu x tercegah perbuatan mungkar ni.. mengata dulang paku serpih.. mengata kteorg, korg lagi lebih.. pasal pakaian tu hak individu ok.. terserah laa.. x salah pun kalu kteorg pakai t-shirt ke blouse ke.. tak kater pun wajib pakai jubah dengan kopiah kan?
Couple Islamic makin panas.. apa-apa pun korg memang lagi teruk dari kteorg.. tengok je laa.. kalu sms ke mesej ke ym ke.. ad korg ingat-ingatkn antara korg.. jgn duk asyik tanya dah mandi belum.. dah makan belum.. tengah buat ap laa.. macam2.. cuba tengok kteorg.. mesej nk ingtkn pasal waktu solat.. pasal muhasabah diri.. pasal qiamullail.. pasal motivasi, nasihat2 dan ingatan.. dalam sehari mesti kteorg ingatkn partner kteorg psl kehidupan, kematian, pasal Allah..
Couple tak Islamic dengan sinisnya.. so? Dah bagus la kiranya tu? Tak dapat diterima dek akal laa.. so? Bila saling ingat-mengingati pasal solat pasal qiamullail, nasihat-menasihati pasal kehidupan.. apa korg buat sebab partner korg laa? Bukan sbb memang Allah yang suruh? Korg lebih tahu hakikat korg.. eleh.. bangun tidur terus tengok mesej partner.. dah solat subuh? Semalam qiam tak? Apa.. korg ingt bila korg wat camtu, elok sangat la? Bangun sbb mesej dr pakwe, solat sbb ingatan dr pakwe.. erk.. meluat btul la.. sama je la korg ni.. tak lebih, tak kurang dr kteorg.. makin dahsyat ada laa..

Labels:


-Past- | -New-