Anis Neesa


TIPS TAHAN LAPAR :)
30 July 2011 | 7:55 PM | 0 Words
hamekaww !
haha
awal2 post lagi da tepek muke besaw2
kalau rasa nak muntah darah, sila amek baldi sekarang yerr absurd
saja je sebenarnye nak tunjuk muke ke-excited-an anis
nape excited ?
sebab nak sambut puasa larhh !
apew lagi
esok hari ahad, then hari isnin
memang larh
takkan hari ny ahad, esok jumaat pulak kan !
impossible no
da lama x update blog
cewahh
padahal baru 2hari jerr
dalam tempoh 2hari 2, anis nak mencantikkan blog
ny larh hasil nye
yg korang tengok sekarang ny
anis tau, korang mesti cakap

"err..cantik ke? xcantik rasa nye"

bukan rasa ! tpi memang xcantik pun !
haha
takpe larhh, asalkan rupe blog
betul x?
(upin ipin jawab : betul betul betul) jelir
ok larh
bersempena bulan ramadhan akan datang ny,
anis nak bagi tips
tips lagi?
xtau larh kenapa sekarang ny anis suka sangat bagi tips kat korang
kali ny, TIPS NAK TAHAN LAPAR
kalau nak kurangkan lapar and dahaga bila bekerja,
amalkan petua ny

MESTI SAHUR !
sebelum makan, gumpal nasi kepada 3 ketul
masa nak makan, baca surah al-ikhlas sekali and makan segumpal
baca lagi and makan lagi
thats mean 3kali larh kita baca surah al-ikhlas


lepas sahur, makan kurma
sebelum makan, baca selawat pas 2 makanlah
SETIAP BIJI kurma yg korang makan, kena baca selawat dulu
kena 7biji tau !


amalan ny baik untuk korang yg kerja kuat, and kerja tengah panas
SEBENARNYA :
surah al-ikhlas dapat kuatkan sendi and tulang dalam badan kita
and 2 semua dengan izin Allah SWT
buah kurma pulak kalau makan 7biji sehari,
iblis takkan dekat dengan kita
lagipun, 2 kan amalan rasulullah SAW !

haa ! sekarang da tau kan?
so, lpas ny leyh larh korang amalkan yerr
especially untuk korang yg kuat bekerja
keyh larhh
sampai sini jela post anis kali ny
anis nak off lappy and play snake game with my little brother

p/s : ensik masham da balik kampung at perak and meet his lovely mother (happy larhh 2) kiss

Labels:


-Past- | -New-