Anis Neesa


betul ke ni mak ?
21 August 2011 | 1:50 PM | 0 Words
dah dua tiga hari tak update blog
rindu meh mau menaip
ecehh ~
bukan sengaja taknak update blog
sebenarnya sibuk tolong mak buat kuih raya
wahhh ~
biar betul anis buat kuih ?
elehh
korang tak percaya lah tu
takpe2 nanti raya datang rumah anis
rasa kuih yang paling tak sedap
tu lah kuih yang anis buat
hehe :D


inilah hasilnya bila anis buat kuih raya
tak lah sehebat korang
at least i try my best
walaupun kejap2 tanya mak
"betul ke ni mak? betul ke tu mak?"
naik peningkepala mak saia :D
kalau nak rasa kuih2 ni, datang rumah yerr :)
bukan anis je yang jadi chef (perasan kejap)
ada lagi sorang chef kecik
siapa lagi kalau bukan CHEF NOOR HISHAM
adik anis lerr


tengok tuu ~
bersungguh2 dia mengadun
mak ! anak2 mak semua nak jadi chef lahh
hehe :D

anis cerita kat encik masham yang anis buat kuih raya
encik masham ketawakan saia !
err =='
awak ingat saia tak pandai buat kuih raya ke ?
takpe, awak kata nak datang raya rumah saia kan ?
nanti saia suruh awak habiskan satu balang kuih tu !
actually dua, sebab saia buat dua jenis kuih raya
ingat tu awak !
saia nak awak habiskan tau !
marah ni
hehe
marah2 sayang
ecehh ~

sekarang rumah anis dipenuhi dengan berplastik2 besar kerepek
macam2 jenis ada
actually bukan mak anis yang buat
makcik anis yang letak semua kerepek2 tu kat rumah anis
makcik anis ada kilang kerepek dekat air tawar 1, kota tinggi, johor
nama kilang dia tu
PERUSAHAAN MAKANAN UMMI
wahhh
anis sempat promote lagi kat blog ni :D
kat kawasan kampung baru ni,
ramai yang suka beli kerepek makcik anis tu
so, untuk lebih memudahkan
makcik anis letak kerepek2 tu kat rumah anis
so siapa2 yang nak beli xpayah pergi sampai ke air tawar 1
pergi rumah anis je
setakat ni,
alhamdulillah ada je yang beli kerepek tu
lariss maniss
hehe

bulan puasa ni
rezeki nenek anis non stop
ada je yang bagi sumbangan
duit lahh hamper lahh macam2 lahh
nenek kann tinggal dengan keluarga kami
kalau nenek dapat, bermakna kami pun tumpang semangkuk
hehe :D
alhamdulillah rezeki Allah

bukan rezeki nenek je non stop
rezeki mak punn non stop jugak
hari2 ada je orang datang mintak urut
kadang2 tu satu hari sampi 4 5 orang
alhamdulillah sekali lagi :)

to P4V,
kain yang korang belikan untuk anis
da siap jadi baju da
cantik !
thanx again :)

p/s : pejam celik pejam celik dah tinggal seminggu je kita puasa :)


-Past- | -New-