Anis Neesa


iftar :)
17 August 2011 | 9:26 PM | 0 Words

apakah itu iftar ?
bagi yang tak tahu, iftar bermaksud berbuka puasa
tapi anis sure mesti semua da tahu
actually bukan nak cerita meaning iftar tu
tapi nak cerita pasal tadi
buka puasa hari ni best
because anis buka puasa dengan kawan2 4 al-alusi
apa tu 4 al-alusi ?
4 al-alusi nama kelas anis larh !
macam2 makanan ada
penuh meja kat kedai makan JOM MAKAN 2..
cewahh siap mention nama kedai makan tu lagi
masa baru je nak start buka puasa

zzztttt! zzzttt!

2 bunyi handphone anis vibrate larhh
hehe
encik masham call !
but unfortunately, anis TERtekan reject call
err.. menyesal teramat sangat !
tapi tak sampai seminit pun,
encik masham call balik
terus angkat and said sorry
encik masham dah nak merajuk dah sebab ingatkan anis sengaja matikan call dia
tidak larh wahai muhammad nazri bin abdul razak
masa tengah berbual,
suara diyana kedengaran di sebelah kiri hadapan anis

"dah lah tu..bagilah hanisah buka puasa dulu"

then, kami pun berhenti calling2
anis punn melantaklah segala makanan yang berada di depan mata anis yang dihalang cermin mata ny
tapi tetap terang dengan bantuan encik cermin mata
TERIMAKASIH ENCIK CERMIN MATA ! :)
bila dah kenyang,
text encik masham cakap da siap buka puasa (dia yang suruh text ok!)
dia pun call lah anis lagi
kem encik masham menyediakan lauk ikan keli masak lemak hari ni !
ya allah !
thats my favourite tahu tak !
encik masham dah mula menjealous2kan anis
errr ! geramnya saia nan awak ni encik masham !
tapi takpe
sabar kan separuh daripada iman
then, kami punn berhenti calling2 sebab nak naik motor
camne nak calling2 sambil pakai helmet ? =='
jadi, kami memutuskan untuk texting sahaja
tapi sekejap jee
sebab encik masham dah kena masuk kerja balik semula
encik masham suruh anis tunggu dia balik
pukul 12 lebih
encik mata : sabar yerr..jangan ngantuk cepat tau ! :)

wait a minute !
ada perkara yang memusykilkan anis
(betul ke eja musykil ny ? ==')
bukan ke sepatutnya encik masham sekarang ni ada kat dalam hutan ?
kan dia keluar hutan seminggu sebelum raya
kenapa dia dah guna handphone and boleh call anis lagi?
tadi TAK TERFIKIR LANGSUNG pasal ni
sebab mata dan fikiran dah dikaburkan dengan makanan yang sedap2 terhidang depan mata
haha :D
nanti nak tanya encik masham larhh kenapa keluar hutan awal :)

p/s : masa buka puasa tadi, teringat dekat mak and isma..isma tak dapat join kitorang malam ni

-Past- | -New-