Anis Neesa


mr.hari, boleh tak jalan laju sikit ?
26 August 2011 | 8:34 PM | 0 Words
*mood : tak sabar nak raya :D

hisyhh !
lambatnye nak raya
menghitung hari je nak raya
malam ni malam ke-27 Ramadhan
menurut cerita,
selalunya malam lailatulqadar berlaku pada malam 27 or 29 Ramadhan
jadi, sama2 lahh kita tingkatkan amalan kita malam ni
ecehh
pandai nasihatkan korang
tapi anis sendiri menghadap lappy ni =='

sekolah dah mula cuti raya
seminggu jela
takkan nak lebih2 pulak
tapi anis cuti seminggu tambah satu hari
hehe :D
kenapa seminggu tambah satu hari pulak anis ?
sebabnya, tadi anis tak sekolah
actually pagi2 tadi dah bangun
hujan lebat giler wa cakap sama lu
so dengan muka seposen pergi kat mak mintak cuti
mak saia garang awak tau !
tapi sungguh pelik pagi tadi
sebabnya mak anis bagi anis cuti !
macam tak percaya
cuba untuk meneguk jus oren sejuk dalam peti ais
sebab tak percaya sangat2
tapi tak boleh !
puasa lahh sayangs :)
setelah ibunda saia bertitah demikian
saia punn dengan lajunya masuk bilik balik semula and
BAMM !
tidur semula lahh
apa lagi kann
hujan2 pulak tu
perghh
syok sampai bangun pukul 9pagi !
haha :D

tadi petang pergi bandar with my mom and pakcik
buat apa pergi bandar petang2 panas pulak tu
baik tidur je kat rumah
hisyhh
buat apa lagi pergi bandar kalau dah nak dekat2 raya nihh
shopping raya lahh ! :D
anis beli kasut, selendang dengan t-shirt2 je
baju kurung raya dah ada :)


*mak saia yang pilihkan..ada heels =='

duit yang anis belanjakan hari ni
adalah duit sumbangan sekolah bagi pelajar yang kurang berkemampuan
macam anis :)
tapi bukan OKU !
kurang berkemampuan di sini bermaksud tak kaya macam korang
tapi anis tak malu punn dapat bantuan ni
anis happy sangat
ingat senang ke orang nak bagi kita duit ?
susah kann ?
anis bukan nak mengata orang
just nak kongsi cerita
i have a friend name minah (bukan nama sebenar)
si minah ni punn dapat bantuan macam anis
tapi si minah ni sangat2 lah berlagak
bila minah dapat tahu yang dia dapat bantuan tu
dia macam tak suka

"kenapa aku dapat ?"

"kenapa aku terpilih ?"

"kenapa sekolah tak bagi orang lain je ?"

hello makcik !
kau dah kaya sangat ke sampai cakap macam tu ?
daripada first kau dapat surat jemputan tu
sampailah dekat acaranya
u keep asking me like that
bersyukur boleh tak makcik ?
orang lain ada dapat duit free macam kita dapat ni ?
takde kann ?
masa kat acara tu,
ya allah !
si minah ni punya lahh berlagak
muka memang muka berlagak
orang lain duduk sopan je
dia ?
siap silang kaki lagi
tu macam tak kesah sangat lahh
tapi yang anis kesah
dia dok membebel kat telinga anis ni
bernanah telinga dengar
*ok ny anis tipu je

"cikgu ni membebel jela"

"lambatlah cikgu ni bagi ucapan"

"bila nak habis ni"

"rimas aku lahh"

err =='
geramnya anis time 2
rase macam nak cepuk2 je muka dia
tapi kena sabarr
anak orang tuu
kalau anak anis, da lama anis tampar2 muka dia
tapi kenalah sabar jugak

anis sekadar berkongsi cerita je
apa yang anis cuba sampaikan
bersyukur lahh
dengan apa yang kita ada
apa yang kita terima
apa yang kita dapat
semua tu kann rezeki
cakap jela "alhamdulillah"
tak perlu berleter segala bagai
kann anis pulak yang da berleter nihh
haha :D
kbye semua :)

-Past- | -New-