Anis Neesa


tips hilangkan rasa takut
02 August 2011 | 5:44 PM | 0 Words
haihh, lambatnya tunggu waktu berbuka !
disebabkan jam yang bergerak lambat ny,
terhasillah post ny
ny nak tanya
korang pernah rasa takut ?
korang rasa perasaan takut 2 menghantui korang ?
haa !
anis nak share beberapa tips nak hilangkan rasa takut
anis sure korang mesti ada rasa takut kat something kan ?
anis pun cam 2
so, apa kata anis share tips2 ny supaya korang dapat hilangkan rasa takut 2

firstly,
korang kena kenalpasti apa yang membuatkan korang rasa takut when doing something
semua orang adew feeling takut bila buat something depends pada apa yang diorang buat
dgn cara ni, at least kita dapat tahu punca ketakutan 2
sampai larh kita ready nak atasi masalah 2


second,
korang must think positive !
if korang say "AKU MESTI HILANGKAN RASA TAKUT NY"
thats mean korang kena laksanakan apa yang korang cakap 2
tak boleh ada dolak-dalih
tak boleh ada ragu2 and korang kena face ketakutan korang 2
sampailah dengan sendirinya, ketakutan 2 hilang


third,
korang ambil rasa takut yang paling besar korang kena lalui
and cuba fikir cara untuk atasi ketakutan 2
and lepas da jumpa cara2 atasi ketakutan korang 2,
korang try buat apa cara yg korang dapat kenalpasti melalui research korang
kalau tak berjaya, cuba lagi sampai korang success


lastly,
menyatakan perasaan takut korang 2 dengan lisan
and jadikan ini sebahagian dari cara mengatasi ketakutan 2
JANGAN MALU nak cakap yg kita takut
mungkin dengan kejujuran yg korang tunjukkan
korang akan dapat maklum balas and kritikan tentang cara mengatasi ketakutan korang

so, hope lepas ny korang tak takut2 lagi
hehe

Labels:


-Past- | -New-