Anis Neesa


innalillah
27 September 2011 | 9:26 PM | 0 Words
sebenarnya post kali ni anis tujukan khas buat adam
siapa adam ?
alaa tak ingat ke ?
toncet lahh
tak ingat jugak ?


sekarang da ingat ?
tak kesah lah korang ingat ke tak
yang pentingnya, nak ucapkan beribu ribu takziah untuk kawan baik anis sorang ni
kenapa takziah ?
sebab buah hati nya, SOFIA
telah meninggal dunia akibat kemalangan
innalillah ~
ceritanya, sofia naik motor pergi kedai and berlanggar dengan satu kereta
orang dalam kereta tu cuma cedera sikit je
tapi arwah sofia yang meninggal
dah ajal dia
masa toncet call tadi macam tak percaya sangat2
tapi bila dengar suara toncet yang kelam kabut + sedih + sambil menangis
anis percaya jugak
and anis tak tahu nak cakap apa
anis cuma dengar je apa yang toncet cakap
and cuba sabarkan dia
toncet makin nangis, makin nangis and makin nangis
serius anis TAK PERNAH dengar toncet nangis
tapi memang patutlah dia nangis
siapa tak sedih bila kehilangan orang yang dia sayang
anis harap toncet sabar
anis tak tahu nak cakap apa lagi 
yang anis mampu cakap cuma
innalillah, sabar, and kuatkan semangat
tu je anis mampu cakap
yelah, bak kata orang
berat mata memandang, berat lagi bahu memikul
anis ikot sedih and bersimpati dengan nasib arwah sofia and nasib toncet yang tengah stress sangat2
apa2 pun, anis nak cakap lah
ajal manusia takde siapa yang tahu
tak kira umur, darjat and sebagainya

toncet, be a strong man !  :')

-Past- | -New-