Anis Neesa


tips : berkenalan rapat dengan someone
18 September 2011 | 10:03 PM | 0 Words
hello ebelibadi :)
dah lama rasanya anis tak bagi tips untuk korang semua
so, hari ni anis nak bagi tips lahh
tipas hari ini bertajuk

TIPS BERKENALAN RAPAT DENGAN SOMEONE

kenapa pulak tiba2 nak bagi tips pasal berkenalan pulak ni anis ?
saja je, HEHE  :D
ok ! jom berkenalan !  :)

1. Jangan Terburu-buru

relax !
tu lahh perkataan yang paling sesuai
tahu lah yang korang tu tak sabar2 nak tahu pasal someone yang korang suka tu
tapi kena slow2 lahh
jangan lahh time tu nak berkenalan,
time tu jugak lahh korang mintak number phone
time tu lahh nak mesej2 segala bagai
nak tahu semua semua benda dari A sampailah ke Z
relax lahh, jangan kelam kabut
tak lari kemana punn
tapi kalau dah si dia tu tak melayan
thats mean dia dah berpunya lahh tu or kalau nak fikir positif, maybe dia sibuk


2. Be Caring

kalau si dia ada masalah, korang jangan lah buat dek, buat xtahu je
tolong lahh apa2 yang patut
yang penting mesti IKHLAS !
kalau tak mampu nak tolong, at least bagi lahh sokongan moral
support dia dari apa2 aspek sekali punn
jangan jadi orang yang ego
buangkan ego tu jauh2 demi memenangi hati si dia tuu


3. Usik-usik Lah Sikit

puji lahh si dia tu apa2 yang patut
tapi jangan lebih2 pulak
nampak beno nak membodek
pujian korang tu mesti lahh ikhlas
kalau korang tak suka, better korang jujur and tell the truth
tapi lagi bbagus jangan cakap depan2
maruah si dia tu kena jaga jugak
bagi lahh klu sikit and then bagitahu apa yang good and apa yg bad
yang penting si dia kena jadi diri sendiri
even kita sendiri ada yang tak suka kat certain things pada si dia tu, please jaga hati dia


4. Mulut Kena Manis

kadang2, ada orang yang bila jumpa si dia yang diminati
mula lahh lidah bercabang
eh, silap ! lidah kelu  :D
kadang2 otak punn jadi jammed sebab terlampau lahh risau
apa2 plan pun tak jalan
bagi anis, mulut tak perlulah manis
sebab bukan semua orang pandai berkata2
biarlah apa yang keluar dari mulut korang tu, jujur and ikhlas
tu punn da cukup
kalau rasa bosan, cubalah cari cerita yang best2 untuk korang ulaskan


5. Rindu ?

ni yang best nak cerita ni
korang kena biarkan si dia rindu dekat korang
apa ? macam mana nak buat si dia rindu ?
actually senang je
cuba korang tak call and tak text si dia selama yang boleh
ok, bagi anis yang ni maybe susah sikit
sebab nanti kita yang jadi rindu  :D
if, si dia bagi respond, TAHNIAH !
korang dah berjaya memikat si dia
tapi if si dia tak bagi apa2 respond, TAKZIAH !
anda telah dilupakan  :(

tu lah tips2 nya
so, selamat mencuba !  :)

p/s : rasanya, semua tips kat atas ni, encik masham buat kat anis.. HAHA :D


-Past- | -New-