Anis Neesa


macam-macam hal
05 November 2011 | 9:59 PM | 0 Words
05 November 2011

assalamualaikum :)
so bingitt !!!! haha. tu lahh fenomena yang berlaku di salah sebuah kediaman di kampung baru pasak, kota tinggi, johor. tuan rumah yang bergelar encik hashim dan puan siti juga turut membuat bingit apabila sudah bergabung dengan makcik-makcik dan pakcik-pakcik kepada putrinya bergelar anisneesa. ayat bangku giler ! haha.

bingit + kecoh + haru biru + memekak = rumah anis

anis naik pening dah ni. kecoh giler! dengan suara budak-budak terjerit-jerit and bergabung pulak dengan suara orang-orang tua yang berbual kalau boleh sampai satu kampung dengar. situasi ni dah menjadi kebiasaan dah dalam family anis ni. kononnya mengekspresikan rasa bahagia and suka sebab dah lama tak jumpa. maklumlah, semua duduk jauh-jauh. sesekali berkumpul macam ni, memang lahh macam ni keadaan nya. anis pun join terejal jugak. hehe.

ahli masak-memasak :

ahli memekak :

ni nak story ni, tadi pagi anis temankan mak pergi rumah nenek. anis taktau nama nenek tuu. anis pun tak kenal sangat. but i just call her as nenek. yang pasti orang tu orang tua and tengah sakit tenat. dia rapat dengan my mom sebab selalu berurut dengan my mom. nenek tuu dah tenat sangat-sangat and anak-anak nenek tu kata, nenek selalu sebut nama my mom. nenek teringin sangat nak jumpa my mo. so, tadi temanlah my mom pergi rumah nenek. nenek tu terus peluk-peluk my mom even dia dah tak berdaya dah anis tengok. tapi dia macam happy sangat bila nampak kitorang datang.

bila tengok tu kann, rasa sedih sangat. part yang anis raya paling menyentuh perasaan anis, bila nenek tu dengan tak berdaya panggil anak perempuan dia and suruh duduk sebelah nenek tu and nenek tu nak anak perempuan dia temankan dia. rasa macam sayu sangat. teringat kat nenek anis. memang sedih lahh.

so, moral of the story, hargai orang-orang tua di sekeliling kita especially yang ada kaitan darah dengan kita. jangan nanti bila orang tu dah tak ada baru kita nak menyesal. and apa yang orang-orang tua nak sebenarnya hanyalah kasih sayang and perhatian je. takkan lah kita takleh bagi sikit masa untuk diorang kan?

ok lah. anis nak sambung join anak-anak buah anis terejal. bubye :)

p/s : siapa tengok anugerah skrin semalam? macam takbest kan? macam hambar je. entah lah

-Past- | -New-