Anis Neesa


ya MAK polisi
07 November 2011 | 10:10 PM | 0 Words
07 November 2011

assalamualaikum :)
anis penat sangat hari ni? apa? korang punn penat jugak? 2 x 5 lahh kita. actually anis penat daripada semalam lagi. semalam kan hari raya haji. sedara-mara anis ramai jugak lahh yang datang. kawan-kawan mak anis punn ada yang datang. dah macam raya puasa pulak :D

tadi anis pergi ulu tiram. rumah siapa? rumah makcik anis. sebenarnya tujuan pergi ulu tiram tu nak hantar makcik anis balik. anis dengan mak anis saja menggatal nak ikot. dah lama tak pergi rumah makcik anis tuu. yang hantar pakcik angkat anis  pakcik punn ada berangkat-angkat tau. actually anak angkat nenek anis. so, pakcik angkat anis larhh kan? ya, memang agak berbelit. abaikan. :)

bertolak pergi ulu tiram petang dalam pukul4.30. balik pulak malam, dalam pukul8.30. masa kat rumah makcik, anis boring giler-giler and disebabkan otak buntu takde kerja yang nak dibuat, anis merajinkan diri men-snap gambar adik anis and anak makcik anis.


ni lahh antara gambar-gambar mereka yang anis snap. gambar anis ada jugak. banyak. hehe. nak tengok? sorry dear, gambar anis semuanya takpakai tudung. so, anis taknak upload dalam ni. hope faham :)

masa dalam kereta nak balik tadi, EM call me. without thinking anything, anis terus angkat call EM. agak lama kami bersembang. and bila habis je conversation antara kami berdua, my mom dengan gaya ala-ala polis pencen terjah anis dengan bertubi-tubi soalan macam anis buat kesalahan besar yang takleh dimaafkan

siapa call ?

asri
(sambil tersengih-sengih kerang busuk)

ada apa ?

dia nak bagitau yang esok dia masuk hutan

masuk hutan kat mana ?

hutan apa entah nama. yang penting, hutan tu dekat negeri sembilan

berapa lama masuk hutan ?

dia kata seminggu.

ohh.

kenapa? ada apa-apa pesanan?

takde pape. mak tanya je. hati-hati bila masuk hutan tuu. mana tau tiba-tiba kena baham rimau pulak.

hisyh! mulut kamuu cik siti. jadi betul-betul kang

kalau jadi betul-betul, padan muka!
(dengan muka selamber giler)
*masa ni, pakcik angkat anis dah ketawa dah

yela mak. nanti anis cakap kat asri. ye cik siti ye?

ye !

tu lahh yang ditanyakan. mula-mula tanya macam serius je. anis ingatkan nak marah. rupanya tak. perihatin sungguh mak saya yee.. terimakasih cik siti. sayang cik siti ketad-ketad. :)

kesimpulannya, EM kena masuk hutan. soo sad. baru nak happy-happy. dah kena masuk hutan lagi. for a week. just be a patient girl, noor hanisah. thats his job as an army. yes, i know :)

ok lah. mahu off lappy. bubye semua :)

p/s : esok hari pemulangan buku teks and dapat buku teks form5. esok beg berat pergi dan balik. errghh.

-Past- | -New-