Anis Neesa


kepoh betul
15 January 2012 | 7:47 PM | 4 Words
15 Januari 2012 | 6.55pm

assalamualaikum :)
i'm tired~ ok, wed abang adi dah settle. both bride and groom were so gorgeous! tema wed merah. pelamin dia cantik sangat-sangat. and i love to see everything in abang adi's wedding.

CONGRATULATION ABANG ADI AND PASANGAN
*taktahu nama pasangannyee. haha

hari ni ramai yang datang. makcik-makcik and pakcik-pakcik anis punn datang. kemain suka lagi abang adi and cikdolah(my foster father) bila nampak keluarga anis semua datang. we just like one big family. even family anis dengan family abang adi bukan ada pertalian darah. just family angkat. wahh~ hehe :)
semalam anis decide nak pakai baju warna hijau right? takjadi punn. hehe. pakai baju kurung P4V bagi. hey darlings, i pakai baju you alls bagi. hehe. ada pulak makcik tuu menegur, kata nyee

" hamboi banyaknyee bunga "

haha. and anis dengan selamber nyee menjawab

" kita tanam bunga kat baju. cik ada? hehe "

makcik tuu balas balik

" yelah kau. habis tuan punya bunga bila nak kahwin? "

and i just thinking, ada kena mengena ke soalan tuu dengan baju?tapi takpelah, layan jelah orang tua ni. hehe :D

" lambat lagi lah cik. belajar dulu. apa ni kahwin-kahwin "

and makcik tu dengan sepantas kilat dia menjawab

" belajar-belajar jugak. kahwin kena jugak. cik ada dua lagi anak bujang tu.(sambil tunjuk anak-anak bujang dia tengah rewang). pilih jelah. nanti senang tinggal jalankan je. ye tak siti? (tepuk tangan mak anis) "

mak anis ketawa je. hamboii makcik ni lebih-lebih pulak. malas anis nak jawab lagi. senyum jela. tak kuasa nak melayan. kang makin menjadi pulak.

hamboii, kelas kau jah, nak kahwinkan aku dengan anak kau. :D 

ok lah. see next post. bubye ;)

-Past- | -New-