Anis Neesa


Tujuan Sebenar ?
03 March 2012 | 4:03 PM | 0 Words
assalamualaikum 


ya Allah! lamanya tak hapdet blog. rindu sangat-sangat nak menaip. tapi apa kann daya. anis telah di seksa oleh buku-buku sekolah yang memaksa anis untuk menulis diatasnya dan memerah otak sampai otak kering. lumrah seorang pelajar yang nak amek SPM tahu ni. pfftt =='

ni anis nak story mory lahh kann. para perempuan, sila baca. hehe. one big question. perlu ke pakai sexy untuk tarik perhatian lelaki?

i know its up to you girls whether you nak pakai sexy or not. bagi yang sejak azali memang  sebegitu perangainya, anis tak kesah lahh kann. tapi kalau yang bagi mereka yang sejak azali memang pakai tudung, pakai sopan, tapi tiba-tiba tanggal semua tudung, baju koyak sana koyak sini, *baju takcukup kain lahh maknanya tuu, bukan dia pakai baju yang koyak rabak. tayang sana tayang sini. bila tanya kenapa jadik macam tu, senang je jawab dia,

"kalau pakai macam ni, baru ramai lelaki pandang and nak tegur kita"

well, hello! kau sedar tak apa yang kau buat tuu salah. da lahh kau buat dosa, lepas tuu kau buat lelakiII yang pandang kau tuu dosa jugak. double triple dosa kau tahu tak. ok, anis cakap bukan melulu je. anis alaminyaa sendiri. and anis taktahu nak nasihat macam mana lagi at 'dia'. dah penat bagi nasihat and lastly anis yang kena marah. anis sebagai kawan yang kononII nya prihatin ny nak bagi nasihat, anis pulak yang kena marah. and now dah malas nak cakap apaII lagi dengan dia.

bila fikir balik, takmunasabah kann alasan tuu? ok now let's think, perempuan yang pakai tudung, pakai tutup aurat, yang sopan lebih dipandang lelaki right? impression lelaki mesti sedikit sebanyak bunyi nya macam ni,

"comelnya perempuan ni. untung siapa dapat jadi suami dia"

tapi bila perempuan yang pakai entah apa-apa tuu, impression lelaki mesti macam ni,

"entah apaII je perempuan ni. taksenonoh betul"

tapi anis memang akui yang taksemua lelaki macam tuu. memang ada lelaki yang suka dengan penampilan perempuan yang seksiII ni. tapi taksemua kann? :)

untuk 'dia' and perempuanII lain di luar sana, pikir lahh balik apa yang korang buat. takkan sebab nak dapatkan perhatian lelaki, sanggup tambah dosa. nanti lepas korang kahwin, korang akan dapat SEPENUHNYA perhatian daripada suami korang. anis tak kata semua perempuan yang takpakai tudung tuu jahat and semua perempuan yang pakai tudung tuu baik. it depends on yourself. so, think carefully before you do something. please dear.

ok lahh, dah puas menaip, nak pergi main game kat phone. hehe. bubye ebelibadi :)

p/s : minggu depan dah exam? alamakk. mati aku. err =='

-Past- | -New-