Anis Neesa


Apa Perasaan Anda ?
05 April 2012 | 9:50 PM | 4 Words
assalamualaikum 


apa perasaan anda bila melihat ibu anda terlantar sakit ?

apa perasaan anda bila melihat ibu anda terbaring sepi tanpa berbual and bergurau senda ?

apa perasaan anda bila melihat ibu anda memejamkan mata di atas katil ?

apa perasaan anda bila melihat dan merenung muka ibu anda yang pucat and lemah ?


yaa. the answer is sedih. thats how i felt in just these few days. my mom sick. last evening mak pengsan. and that time anis gelabah gila sebab ayah takde kat rumah, nenek pulak, bisalah orang tua. baring jela kat bilik. masa mak jatuh pengsan, anis sempat catch mak. masa tuu mak tengah angkat kain kat ampai and anis bawak mak masuk rumah, sampai pintu je mak terus taksedar pape. but luckily i'm there untuk tolong mak. if not, i dont know what happen to her. then, terus call ayah and ayah balik dengan secepat mungkin and bawak mak pergi hospital.

now, mak sembuh slow2. sedihh sangat tengok dia. lemah je. doctor said mak terlampau penat. and that time i realised yang selama ni mak do soo many things. yaa, soooo many many many things. oh gosh! tengok dia terbaring macam tuu, make me feel like i'm the useless one. yela, yang anis tahu pergi sekolah, balik tinggal makan, pas tuu belajar and malam terus tidur. tapi mak punya kerja TAKPERNAH BERHENTI. nak sediakan keperluan family, nak jaga nenek yang dah tua and banyak lagi lahh. tambah2 dengan adik anis yang baru 7tahun and orang kata baru start nak kenal dunia luar. memanglah penat nak melayan perangai dia. and pikirkan aku lagi.

Ya Allah, aku berdosa kann dengan mak. anis tolong mak sikit2 je. the rest memang semua mak yang buat. now, i know i have to help mak more than kebiasaan. mak sakit ni, balik sekolah tengok rumah masih tak terurus. these FEW DAYS, i have to do all the things that mak does EVERYDAY. serious penat. ok, now aku tahu perasaan mak. i'm sorry mak........... :'(


ILOVEYOU MAK! MORE THAN ANYTHING...

-Past- | -New-